Minecraft İndir Full-PC Tüm Sürümler

Minecraft İndir Full-PC Tüm Sürümler

Minecraft, küplerle çeşitli tasarımlar yapmanızı sağlayan 3 boyutlu oyundur. Programın ilk sürümleri Markus "Notch" Persson tarafından yapılmıştır ve 2012 yılında Mojang tarafından 2.5 milyar dolara satın alınmıştır. Oyun; Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon, Dungeon Keeper ve Infiniminer oyunlarından ilham alınarak geliştirilmiştir. Minecraft, 16 Mayıs 2009'da halka açık sürümden önce toplam 1 haftada yazılmış ve TIGSource forumlarında yayınlanmıştır ve oyun popülerliğini, dikkate değer ölçüde bu forumdan kazanmıştır.
Oyun ilk sürümden beri güncellenmeye devam etmektedir. Oyun ile birlikte Mojang, daha sonra 2,5 milyar $'a Microsoft'a satılmıştır. Minecraft'ın 3 platformu vardır: Java Edition, Bedrock Edition, Education Edition. Oyun, 176 Milyon kopyadan daha fazla satarak dünya tarihinin en çok satılan oyunu olmuştur.
Minecraft oyununda beş adet oyun tipi bulunur;
  • Hayatta Kalma (Survival): Bu modda iken hayatta kalmak için yaratıklarla savaşabilir, birçok çeşit el yapımı eşya yapabilir, yaptığınız silahları veya aletleri büyüleyebilirsiniz. Hayatta Kalmada bloklar sınırlı sayılabilir, ancak dünya sonsuz (aslında 64000x64000) olduğu için hiçbir blok sınırlı sayıda değildir. /gamemode 0 veya /gamemode survival ya da /gamemode s komutlarıyla bu moda geçilir.
  • Zorlayıcı (Hardcore): Normal Hayatta Kalma kuralları geçerlidir fakat bu modda herhangi bir şekilde öldüğünüz takdirde dünyanız yok olur, tüm eşayalarınız silinir ve baştan başlarsınız. 1.9'dan itibaren silmek yerine sonsuza kadar izleyici moda geçmeyi de seçebilirsiniz. Ayrıca oyun zorluğunu değiştiremez hep zor modla eşdeğer olan zorlayıcı zorluk derecesinde oynarsınız. Hile kullanarak bu moda geçilemez. Bedrock Edition'da bulunmamaktadır.
  • Yaratıcı (Creative): Oyundaki her tür malzemeyi kullanarak Klasik gibi can veya açlık gibi sınırları ve tecrübe seviyesi olmadan kendi tasarımlarınızı oluşturabilmenizi sağlar. Yaratıcı modda uçabilir ve her tür bloku anında kırabilirsiniz (Katman kayası dahil). /gamemode 1 veya /gamemode creative ya da /gamemode c komutlarıyla bu moda geçilir ve canavarlara karşı görünmez olursunuz.
  • Macera (Adventure): 1.4.2-1.8 sürümleri arasında bu modda bloklar yalnızca doğru aletlerle kazılabilir. Daha eski ve daha yeni sürümlerde hiç kazılamaz. İnternette birçok Macera Haritası bulabilirsiniz. Adventure'da Hayatta Kalma Modunda olduğu gibi can ve açlık barları vardır. Bir oyuna Macera modunda başlayamazsınız. /gamemode 2 veya /gamemode adventure komutları ile bu moda geçilir.
  • Seyirci (Spectator): 1.8 güncellemesi ile eklenen bir oyun modudur. Oyuncu dünya ile etkileşimde bulunamaz ve sürekli uçarak olayları izler. Oyuncunun varlığı doğma, yaratılma mekaniklerini etkileyecektir. Yaratıkların veya diğer oyuncuların üstüne tıklanıldığında onların dünyayı nasıl gördüğüne bakılabilir. /gamemode 3 veya /gamemode spectator komutu ile geçilir. Bedrock Edition'da bulunmamaktadır.
Oyunun görüntü kalitesi aynı dönemde yapılmış diğer oyunlara göre çok düşüktür fakat Doku Paketleri (Texture Pack) adı verilen dosyalar ile biraz daha iyi ve şekilli olabilir. 1.7 sürümü ile Doku Paketi karıştırabilmekteyiz. Ayrıca 1.6 sürümünde gelen bir yenilik olan Resource Pack (Kaynak Paketi) ile görüntü ile birlikte ses de değiştirilebilir.
  • Sunucular: Sunucular Minecraft'ı çok oyunculu oynayabilmemizi sağlar. Oyunu arkadaşlarınızla oynamak için minecraftserver.jar veya minecraftserver.exe'ye ihtiyacınız var. Daha sonra ise minecraftserver.jar veya minecraftserver.exe'yi çalıştırmalısınız. Sonra ise Hamachi IPv4 adresinizi server.properties dosyasındaki (Not defteri ile açılabilir) "server ip" kısmına yazıp serveri çalıştırın. Sonrasında da IPv4 adresinizi Multiplayer (Çok Oyunculu) bölümündeki Direct Connect (Doğrudan Bağlan) bölümüne yazıp kendi açtığınız Minecraft Sunucunuzda oynamaya başlayabilirsiniz. (Add Server (Sunucu Ekle) bölümündeki Server Adress kısmına IPv4 adresinizi yazıp, üst tarafa da (Server Name) sunucunuzun adını yazıp tamam da diyebilirsiniz. Server Name bölümüne sunucunuzun adını yazdığınızda, başkalarının sizin sunucunuza bağlanırken göreceği ismi değil, sizin Çok Oyunculu bölümünü açtığınızda karşınızda göreceğiniz sunucularda kendi sunucunuzun ismini belirlemiş olursunuz.
OYUNUMUZUN VİDEOSU



OYUNUMUZDAN GÖRSELLER




  • İşletim Sistemi: Windows XP / Vista.
  • İşlemci: Intel Pentium D veya AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz.
  • Bellek (RAM): 2GB.
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce 9600 GT veya Radeon HD 2400 OpenGL 3.1.
  • Depolama: 200MB.

Minecraft İndir Full-PC Tüm Sürümler Minecraft İndir Full-PC Tüm Sürümler Reviewed by Furkan YILMAZ (Psqon) on Ocak 27, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok

Lütfen ne düşündüğünü yaz.

Post AD